Violet, violet

 

For de som følger meg på Instagram (@hedni) er dette ikke egentlig en nyhet, men det er på høy tid å blogge om det. (Dvs, det er vel på høy tid å blogge i det hele tatt, med tanke på at det er tre måneder siden sist…) Jeg har fått meg et nytt favorittmønster: Violet, fra Bluegingerdoll.

//For any Instagram followers I might have, this isn`t exactly news, but it´s about time it had its time on the blog. I´ve found a new favourite pattern: Violet, by Bluegingerdoll. //

BW lattice Violet-125

Etter å ha perfeksjonert Bonnie var det kjapt og enkelt å tilpasse denne. Jeg gjorde akkurat den samme tilpasningene på lengden og ryggen, i tillegg til at jeg la til 3 cm bak på skjørtet. Veldig fornøyd med passformen, skjørtet henger helt nydelig og den er utrolig komfortabel å ha på. Det eneste jeg skal gjøre annerledes til neste gang er å flytte rynkingen i front pittelitt lengre ned. Og ja, det blir absolutt en neste gang. Har faktisk stoffet klart, blomsterprintet scuba på hvit bunn.

//I used the same top alterations as I did on Bonnie, and added 3 cm to the back of the skirt. I´m really happy with the fit of this, plus it´s ridiculously comfy. Double win! The only change for my next version will be to lower the rouching on the front. And yes, there will definitely be a next time! My flower printed scuba is ready and waiting//

BW lattice Violet-66

Det aller beste med å sy egne klær er at man kan gjøre e små tilpasningene som gjør plagget akkurat DITT. De tre ekstra centimetrene på skjørtet kan knapt nok skimtes her, men for meg utgjør det stor forskjell. Den lille ekstra lengden får skjørtet til å falle mye penere på meg, uten at jeg nødvendigvis kan forklare hvorfor. Det bare er sånn, og jeg er glad jeg kan legge til den typen detaljer.

// The best part of sewing your own clothes is being able to do the small adaptions that make the garment your own. The extra length on the skirt is barely visible here, but for me it makes a world of difference. I can´t explain why, but for some reason it makes skirts hang much better on me.//

BW lattice Violet-111

Jeg skal ikke late som om jeg gjorde noe forsøk på å matche mønster langs sømmene, men det plager meg ikke. Rutemønsteret er uansett ganske svimlende og det er neppe andre enn meg som bryr seg uansett. Svairyggen er ihvertfall godt håndtert, og kjolen er i den magiske kategorien som kan kles ned til hverdag og opp til fest. Jeg har brukt den både på jobb og på 17. mai uten å ha følt meg malplassert. Rett nok fikk jeg endel oppmerksomhet på jobb, nok til at en av kollegaene kanskje har klart å overtale meg til å sy en helt lik til henne, men det hadde ikke noe med kleskodebrudd å gjøre.

// There is no attempt whatsoever at pattern matching here, but it doesn`t really bother me. The dress is in that magical category that can be dressed up or down for any occation. I´ve worn this to work, and on Norways (very dressy) constitution day without feeling out of place.//

BW lattice Violet-103

 

Med to av to prøvde Bluegingerdollmønstre på toppen av favorittlistene mine er det kanskje på sin plass å gi noen av de andre mønstrene en sjans. Winifred er høyt på lista.

//Bluegingerdoll, I just might have to give some of your woven patterns a go. Winifred does have potential…//

 

2 Comment

  1. Så fin kjole! Har fulgt bloggen din en stund nå og syns du lager så mye fint 🙂

    1. Hedda says: Svar

      Takk! Den er definitivt en vinner her i huset og 🙂

      Jeg kom over bloggen din igår, mye fint der og og her ed lagt til leselista. Den norske syvloggverden har virkelig utvikla seg siden jeg gav opp letinga etter likesinnede nordmenn for 6-7 år siden.

Legg igjen en kommentar