Elementary my dear!

Dette er Watson // This is Watson:

watson the first-9Dette er også Watson // This is also Watson:

watson the first-13Her er de sammen // Here they are together:

Er de ikke søte sammen?
Er de ikke søte sammen?

Aren´t they adorable together?

Dette er Cloth Habits Watson longline BH og tilhørende truse. Mønsteret har gått som en farsott i sybloggverden, og jeg har vært nysgjerrig på det lenge. For de som følger meg på Instagram vet dere det er en liten stund siden den ble sydd, og la det være sagt med en gang: Det var kjærlighet ved første sting! Overraskende lett å sy, med gode instruksjoner. Den passa rimelig greit på første forsøk, og er nydelig komfortabel til tross for at den er ørlitegranne for liten i båndet. Neste gang går jeg en størrelse opp på det fremre båndet, ryggen er bra som den er.

//It is a Cloth Habit Watson longline bra and bikini. The pattern has travelled through blogland and I´ve been sniffing at it for a long time. Those who follow me on Instagram have seen a glimpse of it already, and let me say it immediately: It was love at first stitch! Surprisingly easy to sew, with good instructions. It fit fairly well on the first go and is very comfortable in spite of the band being just slightly too tight. For the next time I´ll go up a size in the cradle, the rest is pretty much spot on.

watson the first-1Noen detajbilder. En lite sløyfe i front og litt latskap på ryggen. Jeg var så ivrig at jeg glemte å skifte tråd, dermed er de svarte detaljene på ryggen sydd med smertelig synlig grønn søm. Ikke verdens undergang kanskje, men litt irriterende i ettertid.

//Some detail shots. A small bow in the front and some laziness in the back. In my eagerness to complete the bra I forgot to change the thread, resulting in very visible green stitches on the black back. Possibly not the end of the world but slightly annoying after all.
watson the first-15Settet er sydd av et ferdig sett fra Blackbird Fabrics. Jeg har blitt fryktelig glad i sånne sett når det kommer til undertøy. Man trenger så mange smådetaljer som er et skikkelig ork å samle selv. Å kjøpe et ferdig sett sparer tid og research, og gjør det enkelt å prøve seg på noe nytt. Har funnet en svensk nettbutikk, bwear.se, som leverer diverse sett kjapt og greit, så nå er det mange hjemmesydde BHer på vei gjennom maskinen min.

//It´s sewn from a kit from Blackbird Fabrics. Kits are brilliant when it comes to underwear, saves lots of time gathering notions and getting your head around all the stuff you need. I´ve found a swedish online shop that sells various kits and delivers quickly, so there´s lots of home sewn bras in line for me.

watson the first-26-EditDa jeg skulle ta bilder til dette innlegget vurderte jeg lenge frem og tilbake om jeg bare skulle vise den flatt eller om jeg skulle demonstrere den på. Dette er en mellomløsning. Litt fotoshopping, og vips er den på men ikke på likevel. Her vises også det jeg slet mest med: Å få fronten smooth. Det elastiske stoffet vil ikke helt samarbeide med det faste foret. Ikke noen big deal totalt sett, men noe å jobbe med til neste gang. Neste BH-mønster ut er Orange Lingeries Marlborough. Fast cup og spiler blir spennende å teste. Noen som har gode råd å komme med før jeg setter gang?

//When photographing to this blog I concidered back and forth wether to just show it on a hanger or to actually model it. This is an in between solution. Some photoshopping, and suddenly it´s on yet not really. This pic also shows what I actually struggled with: Getting the front smooth. The stretchy main fabric just won´t cooperate with the firm lining. No big deal all inn all, just something to work with for next time. The next bra out is Orange Lingeries Marlborough. Firm cup and underwires are a new challenge. Any advice?

 

Legg igjen en kommentar