Til sammenligning

Denne posten er for de aller mest sømnerdete.

Jeg har endelig kommet meg rundt å konstruere grunnmønster til overdel, og når det først skulle gjøres så gjorde jeg det skikkelig og. Jeg lagde både overdelen fra Syboka i tillegg til to forskjellige fra Winifred Aldrichs «Metric Pattern Cutting for Womens Wear», Close- og Easy Fitting Bodice Block. Og gjett om det var greit å ha sistnevnte bok! La oss sammenligne:

Aldrich på toppen, Melilot neders
Aldrich på toppen, Melilot nederst

Her er det brukt to forskjellige tilnærminger til utforming. Grunnen til at jeg har sammenlignet akkurat disse er at de er nærmest hverandre i bevegelsesrom og dermed vil være nærmest hverandre i bruksområde. Melilots fremgangsmåte er for øvrig tilnærmet ord for ord identisk med Aldrichs grunnform til jakker, den eneste forskjellen er at hun har mindre bevegelsesrom. Det samme er tilfellet med skjørt-grunnformen.

Det mest synlige utslaget av de forskjellige tilnærmingene er ermehullet. La meg være helt klar på at jeg var nøye på å følge alle mål og utregninger, likevel ble ermehullet merkelig forma. Det var en utfordring å få en jevn bue, og jeg er usikker på om fronten og ryggen bør overlappe på den måten. I tillegg var instruksjonen på hvordan tegne innsnittene i livet ikke helt illustrerte, og jeg plagdes med å tyde dem.

Det kan godt være at det vil bli helt fint når det sys opp, det har jeg ikke prøvd enda, men foreløpig holder jeg en knapp på Aldrichs metode. Ved første øyekast er den mer teknisk, men i praksis er den faktisk både enklere og finere.

1 Comment

  1. […] 8. April 2013: Se denne posten for en sammenligning av fremgangsmåter i de to bøkene. Etter å ha jobbet litt med Metric […]

Legg igjen en kommentar