Recap

Det har gått mye i skjørt i det siste. Sirkelskjørt, rynkeskjørt og dette da: Blyantskjørt. Vær snill å ignorere de løse trådene jeg ikke la merke til før etter bildene var tatt.

Gerties Pencil skirt og Portrait blouse
Gerties Pencil skirt og Portrait blouse.

 

Jeg har aldri i mitt liv trodd jeg kunne kle blyantskjørt. Litt for mye hofte og litt for kort midje. Er enda ikke tilstrekkelig overbevist til å bruke det i offentlighet men det var gøy å sy og jeg føler meg herlig bibliotekarinspirert i det. Det er utrolig nok også veldig komfortabelt.

Mønsteret er fra en av mine favorittbøker for tida, Gertie´s New Book for Better Sewing, og var en svært positivt overraskelse. Det satt perfekt fra første forsøk. Har sydd to mønster fra boka til nå, og jeg begynner å nærme meg nok materiale til en omtale.

Stoffer er fra Stoff&Stils ferdiklipp-hyller, 29 kroner for 1,5 meter. En bra deal de gangene man finner noe ok. Dette var i en overraskende grei kvalitet, og ser foreløpig ut til å holde seg fint. Sømmene er fullført med Hong Kongfinish på sidene og oppleggskanten er gjort for hånd.

Sirkelskjørt har jeg snakka litt om tidligere, og jeg lover at del to av posten kommer innen rimelig tid. Inntil videre har jeg fullført et skjørt fra samme mønster. Det vil si, fullført og fullført, jeg har nok juksa litt for anledninga. Oppleggskanten på dette skal også håndsys, men inntil videre er den kun tråkla fast.

Det siste skjørtet som har blitt fullført den siste uka er et jeg så smått har omtalt før. I praksis er det et rynkeskjørt – rektangler som er samla i livet – men jeg har brukt en form for vaffelsøm for å friske litt opp. Det var i utgangspunktet ment som et eksperiment og er sådan ganske slurvete gjennomført, men alt i alt er jeg ganske fornøyd. Stilen er litt i overkant sukkersøtt til hverdagsbruk for meg, men man vet aldri når det kan passe seg. Har tatt bilder av hele prosessen, så det er ikke umulig at det kommer en oppskrift etterhvert.

Til sist en smakebit på et annet komplettert prosjekt, et de mest observante kan finne et glimt av et annet sted i denne posten, en liten detalj fra en glidelås. Mer om det ved en senere anledning.

Håndssatt glidelås med perler.
Håndssatt glidelås med perler

 

Noen som føler seg inspirert?

2 Comment

 1. Synne says: Svar

  Åh, så fine! Jeg har vært på utkikk etter et blyantskjørt i hundetannmønster i minst ett år, og ditt ser jo helt perfekt ut!
  Jeg synes også blyantskjørt er behagelig å gå med, og jeg synes egentlig at det passer på alle kropper – selv min ganske formløse fasong, haha.
  Du får sikkert høre dette hele tida, men likevel: Jeg er imponert. Du er dyktig.
  Klem fra Paris!

  1. Hedda says: Svar

   Tusen takk!

   Blyantskjørtet ble overrakende bra, faktisk. Har ganske dårlig erfaring med kvaliteten fra billighylla til S&S (er vel en grunn til at det er billig) men dette stoffet skilte seg virkelig ut i både stil og kvalitet.

   Paris høres forresten fantastisk ut! Trés jaloux!

Legg igjen en kommentar