Basic bukse prosess

Jeg har offisielt sydd siste søm på buksa, men kompletteringsposten kommer litt seinere av to grunner:

 1. Det er møkk vanskelig å ta selvportrett iført svarte klær, og jeg trenger tid til å lade opp.
 2. Det er ikke sikkert siste søm er sydd likevel, og her er årsaken:
Skikkelig gap på ryggen!

 

Buksa ble altfor stor i livet, rett og slett. Beklager bildekvaliteten, for øvrig. Det er tatt ved hjelp av mitt ganske skitne speil. Ok, så er det meninga at buksa skal være løs, men det er i beina, ikke i livet. Jeg hadde for det første ikke tatt høyde for at lin strekker seg, for det andre skjer det rare ting mellom papirmønster og symaskin som jeg må forske litt for å finne ut av.

Det er et par ting som må rettes på grunnformen. 3 cm ekstra høyde i bakre midtsøm; litt korrigering av skrittbuen bak, den er litt slapp over rumpa; 1-2 cm lavere i front; 2,5 cm inn på siden, 2 cm inn bak. Og sist men ikke minst: Aldri mere rett linning på bukser, det fungerer ikke i det hele tatt. Hofter generelt er i en kurve, og mine må vel sies å være en ganske bratt sådan.

På den positive sida ble det ganske fint når jeg nåla inn skikkelig bak, om man ser bort fra den glippende toppen av linninga:

Nok et speilbilde, og ja, jeg er faktisk så bleik.

Helt kurant glidelås, perfekt fasong over hoftene og toppen av lårene. Før jeg hadde gått litt i den, vel og merke. Nå er den slapp, men komfortabel.

Litt prosess:

I forbindelse med denne prosessen må jeg få si meg litt skuffa over Syboka. Forklaringa på glidelås i buksesmekk var forvirrende, og jeg falt kjapt tilbake til gammel teknikk for å få det pent. Under tegninga av grunnformen dukka det også opp noe jeg antar er feilinformasjon. Det er vel på tide å innrømme at sybokaprosjektet mitt har snudd seg til å kun handle om mønstertegning, for de generelle sømbeskrivelsene er mer villedende enn veiledende for min bruk. Men, det skal sies, som ei grunnbok i mønstertegning fungerer den helt utmerket. Det er grenser for hvor mange detaljer man kan putte inn i en bok beregna på nybegynnere.

Soundtrack for fullføringsprosessen: Vårpop

4 Comment

 1. Stilig! Grattis med nestevellykkede bukser 😀

 2. Hedda says: Svar

  Takk! Er godt fornøyd med erfaringa og prosessen, selv om resultatet ikke ble helt optimalt. Om ikke annet er den utrolig komfortabel å chille i, jeg vurderere å rett og slett bare legge inn et strikk 😉

  Og de hundreogni kronene jeg totalt betalte for stoffet skal jeg overleve uten, spesielt siden det i praksis kommer til å lede til perfekt passende bukser til anstendig pris og uten frustrerende timer i prøverommet.

 3. Anne-Mette says: Svar

  Flinka!! Blir mektig imponert her. 🙂

  1. Hedda says: Svar

   Tusen takk, kjære!

Legg igjen en kommentar